• English
  • Deutsch
  • 日本語
Tacton Logo

Tacton Systems utnämns till Gasellföretag för andra året i rad

Stockholm 4 december 2013: Det svenska programvaruföretaget, Tacton Systems, en global leverantör av mjukvara för sälj- och produktkonfiguration, meddelar idag att de för andra året i rad har fått den ärofyllda utmärkelsen Gasellföretag.

Dagens Industri utser varje år landets snabbast växande företag till Gaseller. Det är färre än 0,5 % av alla Sveriges aktiebolag som årligen möter de kriterier som krävs för att bli Gasell. Tacton Systems har haft fortsatt stark tillväxt även 2012 och blev därför i veckan utsedd till Gasell för andra året i rad.

Tacton Systems har vuxit organiskt och expanderat kraftigt de senaste åren. Under 2012 hade man en tillväxt på ca 20 % och har haft en genomsnittlig tillväxt på ca 35 % de senaste 3 åren. Dessutom har man nästan tredubblat personalstyrkan de senaste 4 åren.

”Det är en ära för oss att få den här utmärkelsen för andra året i rad. Det visar att de satsningar vi gjort för att bygga en stabil grund verkligen givit resultat och satt oss på rätt kurs för att nå våra mål. Det är ett kvitto på att vi gör rätt saker på rätt sätt”., säger Christer Wallberg, CEO Tacton Systems.

Kriterierna för att bli ett Gasellföretag grundar sig på de fyra senaste årsredovisningarna och innefattar bland annat en omsättning som överstiger 10 Mkr, att man minst fördubblat företagets omsättning från det första till det senaste räkenskapsåret (under de 4 senaste åren) samt att tillväxten i allt väsentligt varit organisk och att man inte växt genom förvärv eller fusioner. Till detta tillkommer också att ett Gasellföretag ska ha sunda finanser.

 

För mer information kontakta Tacton Systems
Christer Wallberg, CEO
Telefon: 0730 32 49 70
Email: christer.wallberg@tacton.com

Om Tacton
Tacton Systems är världsledande inom avancerad konfiguration. Företaget utvecklar och säljer inbäddbar mjukvara för sälj- och designkonfiguration som gör försäljning av anpassningsbara avancerade produkter enkel, både offline och online. Tactons lösningar kan enkelt integreras med omkringliggande system och det finns redan standardintegrationer för många ledande e-handelssystem, ERP, CRM, PDM, PLM och CAD system. Ett urval av kunder som idag använder Tactons lösningar är: GE, Siemens, ABB, Scania, Toshiba, Aker och Alfa Laval. För mer information: www.tacton.com.


Author: Tacton